Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmeler ve hükümetin politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, harcama kontrolü ve enflasyonla mücadele konularına odaklanarak, önemli mesajlar verdi.

Bakan Şimşek, harcama kontrolü ve tasarruf konularında yapılan çalışmaların sona erdiğini ve yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Harcamaların gözden geçirilmesi bir süreç işi, tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız. Harcama kontrolü devreye girecek. Kamuda tasarruf 2024'ün ikinci yarısında güçlü bir şekilde devreye girmiş olacak." dedi.

Ayrıca, enflasyonla mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Şimşek, yaz aylarından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüşün beklendiğini vurguladı. "Enflasyonda düşüş yazdan itibaren çok hızlı olacak. Piyasanın enflasyon beklentileriyle hedeflerimiz arasındaki fark yaz aylarında kapanacak." şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, ekonomi programının başarılı bir şekilde işlediğini ve Türkiye'nin ekonomik geleceğine ilişkin olarak olumlu bir görüşe sahip olduğunu da dile getirdi. "Program tam bizim planladığımız çerçevede çalışıyor, bazı alanlarda öngördüğümüzden çok daha iyi çalışıyor. Gelecek sene bu vakitlerde belki çok daha farklı konuları konuşuyor olacağız." ifadelerini kullandı.

5 Mayıs altın fiyatları 5 Mayıs altın fiyatları

Bakan Şimşek, ayrıca Türkiye'nin cari açığını sürdürülebilir bir seviyeye çekmeye yönelik çabalarını da vurguladı. "Türkiye'nin cari açığını kalıcı bir biçimde sürdürülebilir bir patikada tutmaya çalışacağız. Cari açık 25 milyar doların altına inecek." şeklinde konuştu.

Son olarak, Şimşek, Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadeli perspektifinde olumlu bir tablo çizerek, "Türkiye ekonomisine ilişkin orta-uzun vadeli perspektifinde kötümserliğe yer yok. Dışarıdaki yatırımcıların önümüzdeki dönemde ilgisinin artacağına inanıyorum." dedi.