Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne dair yaptığı konuşmada, "Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı. Konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştiren Erdoğan, 13. Çalışma Meclisi Yemeği'nde konuştu.

Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir"

Erdoğan, özellikle CHP'nin Taksim Meydanı'na yürüme kararı almasına atıfta bulunarak, "2010 yılında da Taksim'de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlendiğini belirterek, "Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenlemek iyi niyetli değildir. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı STK'larımızı 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.