UEFA'dan Süper Lig ekibine men cezası! UEFA'dan Süper Lig ekibine men cezası!

TFF 3. Lig'de normal sezonun tamamlanmasının ardından, 2. Grup'ta Play-Off'u önceden garantileyen Turgutluspor, evindeki son maçında rakibi Batman Petrolspor'a 3-2 yenilerek şampiyonluğu kaybetmesinin ardından ortaya atılan şike iddialarına yanıt verdi.

Maç öncesi, Batman Petrolspor ve Elazığspor arasındaki şampiyonluk yarışında şike iddiaları gündeme geldi. Özellikle Turgutluspor kalecisi Zekeriya’nın yediği gollerin görüntüleri paylaşılarak şikenin yapıldığı savunuldu. Zekeriya’nın kendi elleriyle ağlara yumrukladığı bir şutun ardından gelen golün tartışmalı olduğu ifade edildi. Turgutluspor yönetimi ise yazılı bir açıklama yaparak iddialara sert bir şekilde tepki gösterdi.

Kırmızı-siyahlı kulübün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Biz Turgutlusporuz; Kurucularımızdan aldığımız terbiye, adalet, çizdiği yol ve gösterdiği değerler bizim anayasamızdır. Turgutlusporumuz yense de yenilse de şerefiyle ve haysiyeti ile var olmuş, onurlu duruşuyla var olmaya devam edecektir. Bundan şüphe duyanlar, kendi geçmişlerine bakmaları en büyük arzumuzdur. Ligin son maçı olan ve kimin ne olacağı bizi hiç ilgilendirmeyen Batman Petrolspor ile oynadığımız maça oyuncularımız bu düşünce ile çıkmış, şerefiyle oynamış ve 90 dakika boyunca bu düşünce ile mücadele etmiş, maç sonunda da kazanan rakibinin elini sıkıp sahadan ayrılmıştır. Geçmişte nasılsa bundan sonra da hep böyle olacaktır. Sahada oldukları süre boyunca kulübümüz etik kurallarına uygun bir şekilde mücadele etmiş oyuncularımız, gerek Elazığspor Kulübü gerekse Elazığspor’a yakın sosyal medya hesapları taraftarından spor ahlakına, etiğine sığmayan, açıkça suç teşkil eden ima ve ithamlarda bulunulmuştur. Bizler gibi herkes kendine yakışan tavrı ortaya koyar."