EKONOMİ

12 Haziran 2024 dolar fiyatları

Dolar kuru en son ne kadar oldu? İşte bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum...

Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlayarak 32,3620 seviyesinde işlem görüyor. Dolar, önceki kapanışın hemen üzerinde seyrederken, euro ve sterlin de yatay bir görünüm sergiliyor.

Piyasaların Gözleri Fed'in Faiz Kararında

Dün yatay seyreden dolar/TL, günü 32,3580 seviyesinden kapattı. Yeni güne de benzer bir hareketle başlayan dolar/TL, saat 09.50 itibarıyla 32,3620 seviyesinde bulunuyor. Euro/TL 34,8130 seviyelerinde yatay seyrederken, sterlin/TL %0,1 düşüşle 41,2490'dan işlem görüyor. Dolar endeksi ise %0,1 düşüşle 105,2 seviyesinde.

ABD Makroekonomik Verileri ve Fed'in Belirsizliği

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde küresel piyasalarda karışık bir seyir izleniyor. Bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar, yatırımcıların odağında. Son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin karmaşık sinyaller vermesi, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusundaki belirsizliği artırıyor. Bugün yayımlanacak "nokta grafiği"nin, olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlaması hakkında ipuçları vermesi bekleniyor.

Analistlerin Beklentileri ve Piyasa Tepkileri

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtiyor. Powell'ın açıklamalarının, bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin işaretler verebileceği düşünülüyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali %57, kasımda ise %88 olarak değerlendiriliyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışında Takip Edilecek Veriler

Yurt içinde bugün özel sektörün yurtdışından sağladığı kredi borcu verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Fed'in faiz kararı, Powell'ın açıklamaları ve ABD enflasyon verileri yatırımcıların radarında olacak. Teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyeleri direnç, 105 ve 104 seviyeleri ise destek olarak öne çıkıyor.

Fed'in faiz kararları ve açıklamaları, küresel piyasalarda volatiliteye neden olabilirken, dolar/TL'nin bu gelişmelere vereceği tepki merakla bekleniyor.