GÜNDEM

16 bin üründe uygunsuzluk tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl yaptıkları denetimler sonucunda 16 bin üründe uygunsuzluk tespit ettiklerini söyledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl yaptıkları denetimler sonucunda 16 bin üründe uygunsuzluk tespit ettiklerini söyledi. Konuya ilişkin bugün açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu yıl 1 milyona yakın denetim yaptık. 16 bin uygunsuzluk tespit ettik. 800 milyon liraya yakın idari para cezası uyguladık. Bunlardan 368'i için savcılıklara suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı. 

Bakan Yumaklı ayrıca, "Kanunda yer alan gıda ile ilgili uygunsuzlukların kamuoyuna duyurulmasıyla ilgili yeni bir sisteme geçeceğimizi söyledik. Eski sistem nasıldı? İşte o süreç devam ediyordu ve belli aralıklarla herhangi bir takvimi belli olmayan şekilde kamuoyuna zaman zaman duyurular yapıyor. Biz bunu herhangi bir tereddütte meydan vermemek amacıyla bir sistem üzerinden anlık olarak süreci tamamlananların görünmesi şeklinde çevireceğimizi söylemiştik ve bunu da yaptık. Yani kontrol, analiz, yaptırım ve duyurusu. Bu sistem aynı şekilde devam edecek, yani kontrol, analiz eğer gerekiyorsa yaptırım ve sonra kamuoyu duyurusu guvenilirgida.tarimorman.gov.tr hesabımızdan yayınlanmaya devam edecek. Bizim bir de 'Tarım Cebimde' uygulamamız var. En kısa zamanda oraya da bunu adapte edeceğiz. Yani web sayfasına girmeden de o uygulamadan bunlara ulaşmak mümkün olabilir." söylemlerinde bulundu.