Kurban Bayramı tatili sonrası döviz kurlarında yukarı yönlü bir hareket gözlendi. Gün içerisinde Dolar/TL kuru 33 seviyesini test ettikten sonra 32,94 seviyesinde dengelendi. Euro/TL ise 35,26 seviyesine kadar geriledi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu, sanayinin yeşil dönüşümü, istihdam teşvikleri ve etki analizi konularını ele aldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, haziran ayı ile birlikte dezenflasyon sürecinin başlayacağı ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonun hızla gerileyeceği belirtildi. Piyasadaki enflasyon beklentilerinin de bu durumu teyit eder nitelikte olduğu ifade edildi.

Turizm Rakamları
Türkiye, yılın ilk beş ayında yaklaşık 18 milyon ziyaretçi ağırladı. Bu dönemde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 12,5 artışla 16 milyona yaklaştı.

Kirasını ödeyemeyen emekli huzurevlerine başvuruyor Kirasını ödeyemeyen emekli huzurevlerine başvuruyor

Ankara'da Ekonomi Zirvesi
Ankara'da dün 4 saat 15 dakika süren bir ekonomi zirvesi gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Zirve sonrası CHP heyeti ve Bakan Şimşek açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına ciddi artış, tarımsal desteklerin artırılması ve vergide adaletsizliğin giderilmesi konularındaki taleplerini ilettiklerini belirtti. Ancak, "acı reçeteyi vatandaşa çıkaran anlayışta bir değişim iradesi olmadığını" ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmenin şeffaf bir şekilde geçtiğini ve CHP'nin önerilerinin not edildiğini belirtti. Ancak, görüşme sonrası kamuoyuna yönelik mesajların tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini ifade ederek, bu tutumun diyalog ve normalleşme ruhunu zedelememesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de görüşmenin nezaket içinde geçtiğini, ancak "aynı dilin konuşulamadığını" belirtti. Özel, krizin emekliler, emekçiler, çiftçiler ve esnaf tarafından yaratılmadığını, dünya genelinde yönetilebilen bir krizin Türkiye'de yanlış yönetimle derinleştiğini söyledi.

TCMB'nin Faiz Kararına Odaklanıldı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 27 Haziran Perşembe günü Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Politika faizinin aynı gün saat 14.00'te açıklanması bekleniyor. Faizin geçen ay olduğu gibi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulması öngörülüyor.

Editör: Burak Hakkı Polat