EKONOMİ

26 Haziran 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte 26 Haziran altın fiyatları...

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin ipuçları verebilecek olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi öncesinde altın fiyatları yatay bir seyir izliyor. Ons altın, güne 2.317 dolar seviyesinde başladı. Gram altın 2.450 Türk Lirası, çeyrek altın ise 4.080 Türk Lirası seviyelerinde işlem görüyor. Gram ve çeyrek altın fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL'den etkileniyor.

Piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisine odaklanmış durumda. Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE fiyat endeksindeki yıllık büyümenin mayıs ayında yüzde 2,6 ile son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Fed yetkililerinden gelen sıkılaştırma yanlısı açıklamalar sonrası risk iştahı azaldı. Yetkililer, faiz indirimleri konusunda sabırlı olma çağrısında bulunuyor. Fed yetkilisi Lisa Cook, ekonominin performansının beklentilerini karşılaması durumunda merkez bankasının faiz indirimi yolunda olduğunu belirtti ancak Fed'in ne zaman adım atabileceğine dair kesin bir tarih vermedi.

ABD'de faiz indirimlerine ilişkin yakın vadeli tahminler düşerken, dolar güçlendi. Piyasalar, bu yıl için 47 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor ve eylül ayında faiz indirimine gidilmesine yüzde 66 olasılık veriyor.

Fed'in faiz indirimlerine ilişkin kararları ve PCE verisinin açıklanması, altın piyasalarında önemli hareketlere neden olabilir. Yatırımcılar, bu verileri dikkatle takip ederek pozisyonlarını belirliyor.