Kirasını ödeyemeyen emekli huzurevlerine başvuruyor Kirasını ödeyemeyen emekli huzurevlerine başvuruyor

Kurban Bayramı tatili sonrası döviz kurlarında belirgin bir artış gözlemlendi. Dün 33 seviyesini test eden Dolar/TL, yeni güne 32,96 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 35,31 civarında işlem görüyor. Piyasalar, yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararını ve cuma günü açıklanacak olan FATF'ın gri liste kararını yakından takip ediyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) dünkü toplantısında sanayide yeşil dönüşüm, dijital TL ve toplumsal yatırım notu konularını ele aldı. Ayrıca, istihdam teşviklerinin gözden geçirilmesi ve yatırım taahhütlü avans kredilerinin hızlandırılmasına karar verildi.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. TCMB'nin faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağına kesin gözüyle bakılıyor. Gecelik faizlerin dönem dönem politika faizinin altında kalması da piyasalar tarafından dikkatle izleniyor. Pazartesi günü politika faizinin altında kalan gecelik faiz, dün yeniden yüzde 50 seviyesinin üzerine çıktı.

Merkez Bankası'nın gecelik faizlerdeki dalgalanmayı önlemek için yeni adımlar atabileceği belirtiliyor. Bu adımların piyasalar üzerindeki etkisi ise merak konusu.

Editör: Burak Hakkı Polat