Yaklaşık iki aydır yatay seyreden döviz kurları, yönünü yukarı çevirdi. Dün 33 seviyesini test ederek rekor tazeleyen Dolar/TL, yeni güne 32,84 seviyesinde başladı. Euro/TL ise 35,23'ten el değiştirdi. Piyasalar bugün Merkez Bankası'nın faiz kararını ve yarın dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF'ın gri liste kararını yakından takip edecek.

TCMB'nin faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasına kesin gözüyle bakılıyor. Merkez Bankası, dalgalanmayı önlemek için yeni adımlar atabileceğini belirtti. Yüzde 50 seviyesindeki politika faiziyle sıkı para politikasının enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar devam edeceği vurgulandı.

Mehmet Şimşek'ten ''dezenflasyon'' mesajı Mehmet Şimşek'ten ''dezenflasyon'' mesajı

Haziran itibarıyla yıllık enflasyonda düşüş bekleyen Merkez Bankası, yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 seviyesine inmesini öngörüyor. Mayıs ayında yüzde 75,45 ile zirveye ulaşan enflasyon, ekonomi üzerindeki baskıyı artırmıştı.

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Bu kararın, döviz kurlarındaki hareketlilik ve enflasyon üzerindeki etkileri dikkatle izlenecek. Faizlerin sabit tutulması, sıkı para politikası duruşunun süreceğini gösteriyor ve bu da enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Burak Hakkı Polat