3 Mayıs 2024 tarihinde dolar ve diğer döviz kurlarıyla ilgili merak konusu olan güncel durum, yatay seyirle devam ediyor. Dolar, günün ilk saatlerinde hafif yükselişle başlayarak 32,4280 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise 34,8160 TL'den satılırken, dolar endeksi 105,3 seviyesinde bulunuyor. Vatandaşlar, doların güncel durumu ve diğer döviz kurları hakkında bilgi edinmek için haberler.com'u tercih edebilirler.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz günkü kararlarının ardından varlık fiyatlarında yön arayışı devam ederken, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin yatırımcı kararları üzerinde etkili olması bekleniyor. Fed'in politika faizini sabit bırakmasının ardından piyasalarda belirsizlikler devam ediyor. Fed'in faiz indirimi yapma olasılığına ilişkin beklentiler ise net değil. Yıl sonuna kadar faiz indirimi olasılığı yüzde 87 olarak tahmin edilirken, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabilir.

18 Mayıs 2024 altın ve gümüş fiyatları 18 Mayıs 2024 altın ve gümüş fiyatları

Analistler, Fed Başkanı Powell'ın son toplantıda iş gücü piyasasına dikkat çekmesinin, ABD ekonomisinin gücünün devam etmesinin enflasyon hedefine ulaşmayı zorlaştırdığını belirtiyorlar. Bugün, yurt içinde enflasyon ve ABD'de istihdam raporu gibi önemli verilerin takip edileceği ifade ediliyor. Ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesi de yakından izlenecek.