17 Mayıs 2024 döviz fiyatları 17 Mayıs 2024 döviz fiyatları

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklenmesiyle durağan bir seyir izliyor. Ons altın, güne 2.308 dolar civarında başlarken, ABD altın vadeli işlemleri ise 2.311 dolar seviyesinde işlem görüyor. Hem gram hem de çeyrek altın fiyatları, ons altın ve Dolar/TL kurlarındaki dalgalanmalardan etkileniyor.

Gram altın, 2.403 Türk Lirası civarında seyrederken, çeyrek altın ise 3.921 Türk Lirası seviyesinde el değiştiriyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından piyasalar, şimdi gözlerini tarım dışı istihdam verilerine çevirmiş durumda.

ABD'de nisan ayı tarım dışı istihdam verileri bugün saat 15:30'da açıklanacak. Beklentilere göre, tarım dışı istihdamın 238 bin artması öngörülürken, işsizlik oranının yüzde 3,8 olarak açıklanması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, Mart ayında tarım dışı istihdam 303 bin artışla beklentilerin üzerinde açıklanmıştı.

Fed, politika faizini beklentilere paralel yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun yüksek olduğunu belirterek, enflasyonun düşürülmesine yönelik süreçte belirsizlik olduğunu ifade etmişti. Bugün açıklanacak olan istihdam verileri, piyasalarda yeni bir yönelim belirleyebilir.