AFAD'dan 7 ilde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı AFAD'dan 7 ilde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağış beklendiğini belirterek Amasya, Kayseri Ordu, Sinop, Tokat, Kırıkkale, Ankara, Malatya, Sivas ve Yozgat'a sarı kod uyarısı yaptı. Samsun ise turuncu kodla uyarıldı.

AFAD'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımıza AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Cami ve Belediye anons sistemleri ile Emniyet ve Jandarma araçlarından gerekli uyarılar yapılmaktadır. 
An itibarıyla 72 ihbar alınmış olup, alınan tüm ihbarlara müdahale edilmiştir. AFAD, Jandarma, Emniyet, Sağlık, İtfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda mahsur kalan 1065 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edilmiştir.
Tüm kurumlarımız teyakkuz halinde olup, gelişmeleri takip etmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

Editör: Haber Hergün