ASAYİŞ

Ağrı’da zehir tacirlerine geçit yok!

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından zehir tacirlerine 'dur!' denildi

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonucunda, İran'dan Türkiye'ye giriş yapan tır aracında yasal yük olarak beyan edilen pudra cinsi eşya içerisinde 2.2 ton pudraya emdirilmiş metamfetamin ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığımız ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda sabun ithalatı yapan bir firmanın kullandığı tırlar ile sabun tuzu çuvalları içerisinde Gürbulak Sınır Kapısından uyuşturucu madde geçireceği değerlendirilmiştir.

İlgili firmanın kullandığı tırın antrepoda bulunan malzemelerine yapılan operasyon neticesinde çuvallar içerisinde, 2 ton 202 kg Metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Firari durumda olan şirket sahibi Ö. T., İran uyruklu araç sürücüsü R.A. ve Gümrük Müdürlüğünde beyanda bulunan M.G isimli şahısların yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.” ifadeleri yer aldı.