CNN Türk yayınına konuk olan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, başıboş sokak köpeklerine yönelik kanun teklifinin son şeklinin verilmekte olduğunu ve teklifin temmuz ayında Meclis'e sunulmasının beklendiğini belirtti. Güler, tartışmalara yol açan uyutma seçeneğinin düzenlemede yer alacağını söyledi.

"BARINAKTAKİ DİĞER HAYVANLARIN SAĞLIĞINI KORUMAK ZORUNDASINIZ"

Güler, "Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız." dedi.

Abdullah Güler, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlara yönelik uygulamanın "öldürülme" ya da "uyutulma" değil, "ötanazi" tanımıyla yasada yer alacağını ifade etti.

Kayıp Narin için 18’inci günde yeni ihbar Kayıp Narin için 18’inci günde yeni ihbar

SAHİPLENDİRME ÖZENDİRİLECEK

Peki ötanaziye kim karar verecek? Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi. Teklifte en önemli başlığın kısırlaştırma olacağının altını çizen AK Parti Grup Başkanı Güler, kısırlaştırma ile beraber sahiplendirmenin de özendirileceğini belirtti.

Editör: Burak Hakkı Polat