SPOR

Ali Koç ve Selahattin Baki ifadeye çağrıldı

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrasında yaşananlardan dolayı Ali Koç ve Selahattin Baki ifadeye çağrıldı. İşte detaylar...

Son Mühür'de yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mayıs'taki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası stadyum müdürü Ali Çelikkıran'a yönelik darbe olaylarıyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Bu kapsamda, Ali Koç ve Selahattin Baki "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldılar. Koç ve Baki'nin bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne ifade işlemleri için gelmesi bekleniyor.

NELER YAŞANDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Park'ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrasında stadyum müdürü Ali Çelikkıran'a yönelik darbe olaylarıyla ilgili 5 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal, ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldılar. İstanbul Adliyesi'ne giderek Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadeleri alınan 3 şüpheli, adli kontrol tedbiri talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve ayda iki kez karakola imza atma gibi adli kontrol tedbirleri uygulandı.