EKONOMİ

Altın için 18 gün uyarısı!

Ekonomist İslam Mermiş, altın ve gümüş için 'dönüşü olmayan' 18 gün uyarısında bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED'in faizi 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmasından sonra sosyal medya hesabı üzerinden altın ve gümüşle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fed, piyasaların genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmediğini belirten Memiş, Fed Başkanı Powell’in çok temkinli ve tedirgin olduğunu, seçimler yaklaştığı için gerçekleri tam olarak söyleyemediğini belirtti.

Enflasyonun ABD halkını zorlamaya devam ettiğini belirten Memiş, “Normalleşme için tarih veremiyoruz ancak 1-2 yıl sürebilir” ifadelerini kullandı.

Fed’in bile önünü göremediğini söyleyen Memiş, Fed’in ne yapacağını bilemediğini, Sadece diğerleri gibi “Enflasyonu düşürmekte kararlıyız” dediğini ifade etti.

"Piyasalarda bir yön kırılması yok" diyen İslam Memiş, çünkü yatırımcıların da ne yapacağını bilmediğini, yeni pozisyonlar için yeni hikayelere odaklanacaklarını, piyasaları oyalamaya devam edeceklerini söyledi.

Ons altında 2.280 dolar ve ons gümüşte 28,70 dolar destek seviyeleriyle alakalı öngörüsünün devam ettiğini söyleyen İslam Memiş, “Ons altında 2.280-2.380 dolar... Ons gümüşte 28,70-31,70 dolar... Bu aralarda oyalayacaklar. Bu hafta için dışarda bazı durumlar netleşti. Sıra içeriye geldi” ifadelerini kullandı.

SON 18 GÜN!

Memiş açıklamalarının devamında, “Önce Haziran’da dipler test edilsin, sonra aynı seviyeleri görmemek üzere gider. ABD seçimleri, Avrupa’da siyasi çalkantılar, Çin-Tayvan gerilimi gibi önemli başlıklarımız var. 4 yıl önce tedbirini almış olanlar, şu sorunun cevabını çözmüş kişilerdir: Neden enflasyonu patlattılar?” ifadelerini kullandı.