Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 18'i tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşması verilen aranın ardından Sincan Cezaevi’nde devam etti. Duruşmada sanıkların müşteki beyanlarına karşı yaptıkları savunmanın ardından avukatların savunmalarına geçildi.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Irak'ın kuzeyine hava harekatı!

Savunmasını hazırladığı videoyla yapmak istedi

Tutuklu sanık Adnan Kaplan’ın avukatı Mehmet Yaşar Bulduk, duruşmada savunma yapmak için hazırlattığı videoyu izlettirmek istedi. Videoda hazırladığı savunmayı seslendirme yapan bir kişiye okutan Mehmet Yaşar Bulduk'un bu isteğini, Mahkeme Başkanı böyle bir yöntemin duruşmada uygulanamayacağını belirterek reddetti.

Bunun üzerine avukat Mehmet Yaşar Bulduk savunmasını okudu. Avukat Bulduk savunmasında özetle, müvekkilinin Erkan Doğan olayında iddia edildiğinin aksine Akman Plaza’da hiç bulunmadığını ve HTS kayıtlarının da bunu ispatladığını iddia ederek, tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı, Ankara 13 Asliye Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılarak soruşturma evresinde görevli olan emniyet personeli hakkında devam eden dava dosyasına ilişkin iddianamenin ve duruşma zabıtlarının bir örneğinin istenmesine karar verdi.

Duruşmaya 11 Eylül Çarşamba günü 09.00'da devam edilecek.

Editör: Haber Merkezi