Ümit Özdağ'dan Polat ailesine zehir zemberek sözler! Ümit Özdağ'dan Polat ailesine zehir zemberek sözler!

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in katledilmesine dair devam eden mahkemenin 4. gününde Ayşe Ateş isim verdi.

Ayşe Ateş’in mahkemede verdiği ifadeleri Müyesser Yıldız aktardı:

“Son sözlerimi söyleyeceğim bunlar yapacaklarından geri kalamayacaklar bildiklerim benimle birlikte mezara gitmesin. Sinan tehditler başladığında bana ‘İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın beni öldürmek için talimat verdi” dedi.

Buradaki bazı şahıslar gözaltına defalarca alındılar bırakılınca delil kararttılar. Asıl failler dışarıda. Dışarıda olmasa devlet bana koruma verir miydi? Bu mahkemeden ne sonuç çıkar bilmiyorum ama bu söylediklerim zapta geçsin. Burası muz cumhuriyeti değil. Bu ifadelerimin dosyaya eklenmesini istiyorum. Eksik ifadelerin dosyaya eklenip iddianamenin yeniden yazılmasını istiyorum. Bu ülkede adalet istiyorum”

SİNAN ATEŞ'İN ABLASI DA İFADE VERDİ

Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş Kazancı:

“Buradaki sanık ve yakınları beni ısrarla takip ediyor, beyanlarımı ayakta vereceğim beni iyice görsünler. Benim çocuklarım bile kardeşimden değerli değil. Önemli olan adaletin sağlanması. Benim çocuklarım bu mahkemeye gelmek zorunda kaldılar. Dayılarının nasıl katledildiğini izlediler. Sinan bizim en küçük kardeşimiz. Bursa’da kenar mahallede büyüdü. Biz kardeşimi okutmak için kendi hayatımızdan vazgeçtik. Kenar bir mahalleden doçent doktor çıktı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı oldu. Biz ülkücü aileye doğmak zorunda kaldık. Kimse bize solcu olur musunuz demedi. Bu camianın içinde büyüdük. Sinan da ben de ortaokulda görev aldık. MHP’nin birçok kurumunda görev aldık. İçine sızmış insanların bizim olduğumuz dönemlerle alakası yok. Ben MHP’ye de Ülkü Ocaklarına da iftira atmam. Alparslan Türkeş’in izinde yetişmiş çocuklarız. Sinan Ateş Ülkü Ocakları Başkanlığı’na apar topar getirildi. Devlet Bey, Sinan’ı aradı, ‘oğlum seninle konuşmam gerekiyor’ dedi. Bizim ailemizin içinde hiçbir şey gizli değildir. Benim kardeşim her şeyi anlatırdı. Devlet Bey aradı, Sinan’a söylediği bir söz var. Devlet Bey kendisi söylesin. Sinan sonra istifa etti. İstifa eden ilk kişi. Sinan ateşe itibar suikastları başladı.”

“İsmet Büyükataman milletvekili olduğu dönemde yoğun çalışma yaptık. Serkan Akın diyor ki Ataman’a “abi el at Sinan’ı sıkıştırıyorlar” diyor. Ataman da hiçbir şey olmaz en fazla iki tokat atarlar diyor. Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un Sinan Ateş göreve gelince zaten karın ağrıları vardı. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz… Sanıkların yakınları benim arabamı çizdiler ben iki üç gündür buradayım. Benim derdim yukarıda kardeşimin katilini ve diğer çocukların katilini hazırlayan insanlarla. Yeri geliyor namaz kılıyorsunuz yeri geliyor içki alıyorsunuz ortama göre davranıyorsunuz. Benim kardeşim kameraların önünde öldürtüldü. Daha o koltuklarda kaç yıl oturacaklar ben hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Bu dünya sultan Süleyman’a kalmadı. Onlara da kalmaz. Biz 3 kadınız annem Ayşe ablam ben.. Biz adalet mücadelesi veriyoruz.”

Sinan Ateş’in büyük ablası Sevda Ateş Yörükoğlu, “Kardeşimin katilleri MHP’nin içindedir. Doğukan sadece azmettirici, Eray sadece tetiği çekendir” dedi.

Anne Saniye Ateş, İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım bunlardan şikâyetçiyim. Devlet Bahçeli’nin benim oğlumun katillerini bulmasını istiyorum” dedi.

Sanıklara seslenen Saniye Ateş, “Çocuklarınız rahat yaşıyor mu, siz rahat yatabiliyor musunuz? Selman Bozkurt’a yıkmaya çalışıyorlar cinayeti. Bilse ki abisi onu kesip doğrayacak, ‘Tamam abi’ derdi. Hiç kimse boşuna kimsenin üstüne atmaya kalkmasınlar. Madem kalem kırabiliyorlar, devletten büyük mü bunlar? Kaç tane daha Sinan’ı öldürecekler? Bana neden oğlumu öldürdüklerini açıklayacaklar. Benim ciğerim delik hakim bey” diye konuştu.

Sinan Ateş’in çelik yelekle gezmek zorunda kaldığını belirten Saniye Ateş, “Ne istediler? Bu kadar masum (sanıklar) nasıl bir araya gelmiş. Hepsi ne kadar masummuş bunların. Herkes beş vakit namazındaymış, Allah yolundaymış. Kimin zerre kadar bu olayda dahli varsa Allah bin beterini yaşatsın. Gelinim neden çelik yelekle dolaşmak zorunda? Kadınlara da mı artık musallat oluyorsunuz?” dedi.

Editör: Haber Merkezi