Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerinin hedeflerine yaklaştığını açıkladı. Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrası beklentisinin yüzde 30’a ve 24 ay sonrası beklentisinin yüzde 19,3’e düştüğünü belirtti. Bakan Şimşek, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladıkları günden bu yana, 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin sürekli olarak gerilediğini vurguladı.

“DEZENFLASYON SÜRECİ DAHA DA BELİRGİNLEŞECEK”

Başkent’te servis ücretleri zamlandı! Başkent’te servis ücretleri zamlandı!

Bakan Şimşek, gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşmesinin, dezenflasyon politikalarının başarılı olacağına dair inancı gösterdiğini söyleyerek "Gerçekleşen yıllık enflasyonun yükselişte olduğu bu dönemde beklentilerin iyileşiyor olması dezenflasyona yönelik politikalarımızın başarılı olacağına yönelik inancı göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı bir artış beklediklerini ifade eden Mehmet Şimşek, buna rağmen yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini belirtti. Ayrıca, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğini ekledi.

Editör: Burak Hakkı Polat