Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

CHP ve DEM Parti yasaya köpeklerin öldürüleceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Düzenlemeye itiraz eden isimlerden Ankara Etimesgut'un CHP'li Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yasaya karşı geliştirdiği projenin içeriğini anlattı.

"BEKÇİYE İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhuriyet'in haberine göre, sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, "Ben belediye başkanı olarak can dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Belediyenin bir sürü garajı var. Bunlara sahip çıkacak bir can dostuna ihtiyacımız var. Binalarımıza da bekçiye ihtiyacımız var" dedi.

"KÖPEKLERİ SİZ TOPLAYACAKSINIZ"

Beşikçioğlu, köpeklerin eğitimi kapsamında belediyenin veterinerlik biriminin başına önceden TSK'de görev yaparak mayın arama köpeklerinin eğitimini üstlenmiş bir müdür getirileceğini söyledi.

Narin'in ölüm nedeni belli oldu Narin'in ölüm nedeni belli oldu

ÖMÜR BOYU GARANTİ

Köpeklerin toplanmayacağını, yurttaşların getirmesini beklediklerini ifade eden Beşikçioğlu, "Bu hayvanları eğiterek belediyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantisiyle görevlendireceğiz" diye konuştu.

Editör: Burak Hakkı Polat