GÜNDEM

Berlin’de Bozkurt teyakkuzu! Alman polisi yardım istedi

Milli Oyuncu Merih Demiral'ın Bozkurt işareti nedeniyle ceza alması nedeniyle yarın oynanacak Hollanda – Türkiye maçı için harekete geçildi.

ODA TV’de yer alan bilgilere göre, "Turkish Ultras" taraftar grubu, İstiklal Marşı sırasında bozkurt işareti yapma çağrısında bulundu. Taraftar grubu şu açıklamayı yaptı:

"İstiklal Marşımız okunurken tribündeki bütün taraftarlarımızı Bozkurt işareti yaparak, Bozkurt işaretinin 'ırkçılık' değil, 'Türklüğün ulusal sembolü' olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Bileti olan ve olmayan bütün vatandaşlarımızı, maç öncesi yapılacak olan korteje ve sokaklara davet ediyoruz"

BERLİN POLİSİ TÜM EYALETLERDEN YARDIM İSTEDİ

Berlin polis teşkilatı, Türkiye-Hollanda maçını yüksek riskli olarak nitelendirdi. Polis sendikası sözcüsü Benjamin Jendro, maç için on binlerce Hollandalı ve yüz binlerce Türk taraftarın beklendiğini belirtti. Güvenlik nedeniyle tam polis sayısı açıklanmasa da tüm personelin alarmda olduğunu vurguladı.

Jendro, bir benzeri olmayan yüksek riskli maç olduğunu belirterek tüm eyaletlerden güvenlik gücü desteği beklediklerini söyledi. Jendro, Bozkurt işaretinin de ütesinde 'aşırı sağ bir sembol' olduğunu belirtti.