Dün akşam oynanan Avusturya – Türkiye maçında gol sevincini Türklüğün sembolü Bozkurt yaparak yaşayan Merih Demiral hakkında soruşturma başlatıldı.

BM ve ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi için çağrı BM ve ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi için çağrı

UEFA konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır."

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da UEFA'nın skandal kararına tepki gösterdi. Demiral'ın gol sevinciyle ilgili Almanya İçişleri Bakanı'nın yaptığı yazılı açıklama ve UEFA'nın başlattığı soruşturmanın asla kabul edilemez olduğunu belirten Tunç, "Başka futbolcuların değerleriyle ilgili yaptığı sevinç gösterilerine ses çıkarmayanların, söz konusu Türkiye olduğunda seslerini yükseltmesi tamamen maksatlı ve art niyetlidir. Futbolcularımızın sevincini farklı yerlere çekmek isteyenler, kendi ülkelerinde zehirli bir sarmaşık gibi yayılan ırkçılık, ayrımcılık ve İslam düşmanlığına bakmalıdırlar." dedi.

Yapılan haksız uygulamaların, A Milli Futbol Takımı'nın başarılarına asla gölge düşüremeyeceğini ve ket vuramayacağını vurgulayan Tunç, "İnanıyoruz ki Bizim Çocuklar, çeyrek finali de geçerek şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi