Teğmenlerin 3 yıl önceki kılıçlı görüntüleri: “3 yılda ne değişti” Teğmenlerin 3 yıl önceki kılıçlı görüntüleri: “3 yılda ne değişti”

CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.'yi, belediyenin adını kullanarak esnaftan para topladıkları ve dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle belediyeye çağırdı. Başkan Dönmez, firma yetkilileriyle tartışmasının ardından, makamında darp iddialarıyla gözaltına alındı.

Belediye Başkanı Dönmez'in koruması ve şoförü de olayla ilgili olarak tutuklandı. Belediye binasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, M.U. ve H.D. darp edildiklerini iddia ederek polise başvurdu. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü, şikayet üzerine Başkan Dönmez ile şoförü M.O.A. ve koruması R.G.'yi gözaltına aldı.

Firma yetkilileri M.U. ve H.D.'nin iddialarına göre, belediye binasında Başkan Dönmez'in şoförü ve koruması tarafından darp edildikten sonra dışarı çıkarıldılar. Bunun üzerine, şikayette bulunan firma yetkilileri polise başvurdu ve olayı rapor ettirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan M.O.A. ve R.G., ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Başkan Dönmez, darp iddialarını reddederek, "Bana saldırdıkları için müdahale ettiler" dedi. Dönmez, saldırıya uğradığını iddia ederek Kula Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldı ve ardından emniyete giderek şikayetçi oldu. Başkan Dönmez'in gözaltı süreci ise Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Editör: Burak Hakkı Polat