"Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz" "Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in odağında asgari ücretin yetersizliği vardı. Asgari ücrete zam yapılmasını sürekli olarak dile getiren Özgür Özel, halkı ilginç bir protestoya davet etti. Özel, "Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın. Işıklar uzaydan görülecek. Kendinizi gösterin, zam isteyenler ayağa kalksın. Zammı söke söke alacağız" söyleminde bulundu. 

Erken seçimle de ilgili konuşan Özel, "Gelecek seçimlerde CHP'ye, Türkiye İttifakı'na oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp 4 liraya mazot kullandığınız düşüneceksiniz.Bugünkü maaşla elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geleceğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir. Hele hele bunu eşit paylaşmak bu demektir. İlk seçimlerden sonra, ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her geçen gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Hergün