GÜNDEM

Çukurova Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen açılış büyük ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, "Aziz milletim, sevgili Adanalılar, sevgili Mersinliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Havalimanımızın Adana'mız ve Mersin'le birlikte 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece bir havalimanı değil, yeni modern estetik bir kapı açıyoruz." söyleriyle başladı. 

Yıllık kapasitesi 9 milyon olan havalimanının üst yapı tesislerin kapalı alanı 214 bin 180 metrekareyi buluyor. Havalimanının yatırım miktarı ise yaklaşık 608 milyon 500 bin avro. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "Adanalı ve Mersinli hemşerilerimiz kısa sürede ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu göreceklerdir. Ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Bölge ekonomisine çarpan etkisi yapacak. Sanayi bölgelerinin ürünlerini dünyaya taşıyacak. Tarım ürünleri gecikmeksizin müşterilerine kolaylıkla ulaşabilecek. Böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza kazasız, sorunsuz seferler diliyorum. Muhalefet yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyor. Böyle siyaset olmaz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet vardır. Bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok. Bunun adı siyasi hasetliktir.SGK'ya borç ödemeye gelince kasada para yok, Paris'te müsrifliğe gelince para çok. Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir. Soruyorum, daha büyük bir havalimanımızın olması deprem yardımlarını ulaştırmada elimizi rahatlatır mı?" diyerek devam etti.