İletişim Başkanlığı yalanladı! Vize zorunluluğu gündem olmuştu İletişim Başkanlığı yalanladı! Vize zorunluluğu gündem olmuştu

AK Parti'nin son MYK toplantısında, sokak köpekleri konusu gündemin ana maddesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak köpekleri sorununa yönelik çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı güncel verileri paylaşırken, AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun” dedi. Erdoğan'ın 'uyutma' konusuna temkinli yaklaşması üzerine Güler, 5199 sayılı kanunda bunun zaten mevcut olduğunu, sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğini belirtti.

Toplantıda ayrıca, yerel yönetimlerin rolü ve barınakların niteliğinin artırılması konuları ele alındı. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkan ve şartların iyileştirilmesinin de önemli olduğu vurgulandı.

Teklifin Temmuz ayında Meclis'e sunulması beklenirken, CNN Türk yayınına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, uyutma seçeneğinin düzenlemede yer alacağını ifade etti. Güler, “Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski olan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız” dedi. Güler, bu uygulamanın "ötanazi" olarak yasada yer alacağını belirtti.

"Ötenaziye kim karar verecek?" sorusu üzerine Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini açıkladı.

Editör: Burak Hakkı Polat