Kuruyemiş ve baharat sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Maksul Gıda, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. Şirket, geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapattıktan sonra, kalan 50 şubesini de kapatma kararı alarak iflas bayrağını çekti. Bu gelişme ile yaklaşık 200 çalışan işsiz kaldı.

Konkordato Talebi ve Bilirkişi Raporu
Maksul Gıda, 3 yıl önce konkordato talebinde bulunmuş ve bu süreçte 200 şubesinin 150'sini kapatmak zorunda kalmıştı. Mahkeme, şirketin durumu hakkında bilirkişi raporu talep etti. Üç bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, şirketin toparlanmasının mümkün olmadığı belirtildi. Bu rapor doğrultusunda Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflas kararı verdi.

Mehmet Şimşek'ten sermaye girişi açıklaması Mehmet Şimşek'ten sermaye girişi açıklaması

Çalışanlar Mağdur Oldu
Türkiye'nin birçok ilinde şubeleri bulunan Maksul Gıda, son olarak kalan 50 şubesini de kapatma kararı aldı. Aylardır maaşlarını alamayan yaklaşık 200 çalışan, iflas kararıyla birlikte işsiz kaldı. Şirketin iflası, çalışanları ve sektörü olumsuz etkiledi.

Kaynak: Haberhergün