SİYASET

Devlet Bahçeli, İsrail'e meydan okudu!

Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e resmen meydan okudu

İsrail dün gece yarısı Lübnan'a kara harekatı başlattı. Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu duruma tepki gösterdi. 
Devlet Bahçeli İsrail'e tepki olarak, "Ortadoğu'da insanlık can çekişiyor, İsrail zorbalıklarına yenilerini ekliyor. Bölgesel gelişmelere teyakkuz içinde tavır almalıyız. Tüm dünya bilsin ki direncimiz müthiştir. Şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin. Bizimiz ölümüz şehit dirimiz yiğittir" söylemlerinde bulundu. 

Devlet Bahçeli söylemlerine, "Savaşa müdahale etmek için daha ne bekleniyor? İsrail haydut devlet örneğidir. Hizbullah liderinin katli ardından Hizbullah'ın diğer yöneticilerine yönelik operasyonlar başka yorum yapmamıza engeldir. Savaşın Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılıyor. Savaş vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. Türkiye'ye verilmiş bir mesaj verildiğini inkar etmek söz konusu değildir. Sırayla ölümler bağlantılı olan vahim olaylardır. BM İsrail için sessiz." şeklinde devam etti.