SİYASET

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Arap Ligi Zirvesi'nde konuştu

Kahire’de gerçekleşen Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de devam eden savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fidan İslam ve Arap ülkelerine İsrail’in eylemlerine karşı birlik çağrısı yaptı.

Türkiye 13 yıl aradan sonra ilk kez Arap Ligi Zirvesine katıldı. Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı. Konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarına odaklanan Fidan ''İsrail mevcut şartları ve ayrışmaları istismar ediyor. İster Arap ülkeleri olsun, ister Müslüman ülkeler olsun, ister Filistinli fraksiyonlar olsun, ister Birleşmiş Milletler olsun saflarımızı sıklaştırmalıyız, ancak o zaman bu barbar savaş makinasını durdurabiliriz’’ dedi.  

Hakan Fidan, "Netanyahu'ya destek vermeye devam edenler, devam eden soykırımın da suç ortakları oluyor. Onlar da hesap verecek... İslam dünyası, Harem-i Şerif'in İslami kimliğini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır" ifadelerini kullandı.