Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, oyunlar sırasında ekipman kullanmadan, elleri cebinde rahat duruşuyla dünya gündemine oturmuştu.

Dikeç başarısıyla adından söz ettirmeye devam ederken atış sırasındaki duruşu adeta ikonlaştı.

Son olarak sırıkla atlamada dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan İsveçli atlet Armand Duplantis, Yusuf Dikeç'in hareketiyle kutlama yaptı.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Irak'ın kuzeyine hava harekatı!

Dikeç olimpiyatların ardından kendine ait X hesabı açarak Elon Musk'a ve X'e selam gönderdi.

Olimpiyat mücadelesinde Dikeç'i 'Nice' diyerek kutlayan Elon Musk da milli sporcumuzu takip etmeye başlayan arasında yer aldı.

Musk son olarak Yusuf Dikeç için hazırlanan yüzlerce videodan birini paylaştı. O paylaşım bir anda viral olarak beğeni rekoru kırdı.

Dikeç, geçtiğimiz gün Musk'a "Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları olimpiyatlarda elleri ceplerinde madalya kazanabilecek mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersiniz?" ifadeleriyle bir davette bulunmuştu.

Musk, Dikeç'i yanıtsız bırakmayarak "Robotlar her zaman hedefi tam ortasına vuracak" açıklamasında bulundu.

"İSTANBUL'U ZİYARET ETMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Musk, Dikeç'in İstanbul davetine ise "İstanbul'u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri" ifadeleriyle karşılık verdi.

Editör: Burak Hakkı Polat