Mumbai-Frankfurt seferini yaparken bomba ihbarı nedeniyle Erzurum'a acil iniş yapan Hindistan'a ait Air Vistana uçağında ekiplerin çalışması sona erdi. Uçakta herhangi bir bombaya rastlanmadı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi asılsız bomba ihbarı ile ilgili "Uçağın kabin kısmındaki arama çalışmaları tamamlanmış olup bagaj kısmındaki arama-tarama çalışmalarına geçilmiştir. Uluslararası uçuş kuralları gereği Air Vistara uçağının pilotları günlük uçuş sürelerini tamamlamış durumdadırlar. Bu yüzden arama/tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra uçağın bu gece yeni bir uçuş gerçekleştirmesi söz konusu olamayacaktır.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Formül basit; huzur olmadan ticaret olmaz" TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Formül basit; huzur olmadan ticaret olmaz"

Ayrıca güvenli alana nakledilen yolculara maymun çiçeği virüsü testinin yapıldığı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu geceki beklentimiz, bomba ihbarının asıllı olup-olmadığı tespit edildikten sonra havaalanımızın uçuş yasağının kaldırılması ve uçak trafiğinin yeniden başlaması şeklindedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." söylemlerinde bulundu. 

Editör: Haber Hergün