Ekonomi yönetiminin uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü ve yakında Meclis'e sunulması beklenen Ekonomi Torba Yasa Teklifi'nin detayları netleşti. Elde edilen bilgilere göre, yeni yasada gayrimenkul değer artış kazançlarına ve kira gelirlerine yönelik önemli değişiklikler yer alacak.

TEK BİR KONUT İÇİN GEÇERLİ OLACAK

BM ve ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi için çağrı BM ve ABD'den Ayşenur Ezgi Eygi için çağrı

2024 yılı itibarıyla, 87 bin TL ve üzerindeki kira gelirlerine sağlanan vergi istisnası kaldırılacak. Ayrıca, bir konut için uygulanan 5 yıllık istisna süresi de sadece tek bir konut için geçerli olacak. İştirak hisse satış kazançları için sağlanan istisna oranı da düşürülerek, mevcut hisselerin satışında istisna oranı yüzde 75'ten yüzde 25'e çekilecek.

Gayrimenkulden elde edilen kazançların belirli şartları sağlaması durumunda yüzde 50'sinin dağıtılması şartıyla istisna devam ettirilecek.

YÜZDE 15 VERGİLENDİRME

Asgari Kurumlar Vergisi tevkifatı genişliyor! Yakında Meclis'e sunulması beklenen yeni düzenlemeyle, çok uluslu şirketlere Asgari Kurumlar Vergisi getirilecek. OECD anlaşması gereği, minimum yüzde 15 vergilendirme yapılacak. Ayrıca, yurt içinde faaliyet gösteren şirketler için Asgari Kurumlar Vergisi uygulaması da değiştirilecek.

Editör: Burak Hakkı Polat