İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dört gündür devam eden "KISKAÇ-17" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalarda 18 ilde 45 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

FETÖ'ye karşı gösterilen kararlı mücadeleyi vurgulayan Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle milletin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi Suriye'nin kuzeyinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlığın verilerine göre, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında son 11 ay içinde FETÖ'ye yönelik 5,191 operasyon gerçekleştirilirken, 8,153 şüphelinin yakalandığı ifade edildi. Bu şüphelilerden 1,518'i tutuklanırken, 1,751'i hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

Operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiği ve Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

Operasyonlar sonucunda, örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterenlerin tespit edildiği, ByLock kullanıcıları olduğu, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin yakalandığı açıklandı.

Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konulduğu belirtilirken, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Editör: Burak Hakkı Polat