Hizbullah, İsrail'in yüksek teknolojisini bastırmak için eski moda iletişim araçlarını, şifreli mesajları ve gizliliği esas alıyor.

İsrail hava saldırılarında üst düzey komutanların öldürülmesinin ardından, İran destekli Lübnanlı grup Hizbullah, düşmanının gelişmiş "gözetleme teknolojisinden" kaçınmak için bazı düşük teknolojili stratejiler kullanıyor.

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın "İsrail'i kör etme" stratejisi olarak tanımladığı bu strateji kapsamında temel hedef, İsrail'in istihbarat toplama yeteneklerini köreltmek.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın faaliyet gösterdiği bölgelere güvenlik kameraları ve uzaktan algılama sistemleri yerleştirdiğini ve düşmanını gözetlemek için düzenli olarak sınırdan gözetleme droneları gönderdiğini açıkladı.

Grubun operasyonlarına yakın altı kaynak, Hizbullah'ın kayıplarından ders çıkardığını ve buna karşılık taktiklerini buna göre uyarladığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin neden düştüğü açıklandı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin neden düştüğü açıklandı

Hizbullah'a yakın Lübnanlı bir analist olan Qassem Kassir, "Bilgi ve teknolojinin temel parçalar olduğu bir savaşla karşı karşıyayız. Ancak belirli teknolojik gelişmelerle karşılaştığınızda, eski yöntemlere geri dönmeniz gerekir - telefonlar, yüz yüze iletişimler... teknolojiyi aşmanıza izin veren her yöntem" dedi.

Editör: Haber Merkezi