İsrail'in 7 Ekim 2022'den beri Gazze'ye yaptığı yoğun bombardıman ve binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesi, dünya genelinde büyük tepkilere yol açtı. Bu olaylar sırasında, Hizbullah'ın liderlerinden Talip Abdullah'ın Lübnan'ın güneyindeki bir evde öldürülmesi, örgütün İsrail'e yönelik büyük bir misilleme gerçekleştirmesine sebep oldu.

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah hedeflerini vurdu İsrail, Beyrut'ta Hizbullah hedeflerini vurdu

Siren Sesleri ve Patlamalar

Sabah saatlerinde Hizbullah, Cuvaya kasabasındaki hava saldırısına karşılık olarak İsrail'in kuzeyine 90 roket ateşledi. Roketlerin ardından bölgede sirenler çaldı ve hemen ardından patlamalar meydana geldi. İsrail'in kuzey bölgelerinde büyük bir tedirginlik yaşandı.

Demir Kubbe Füze Savunma Sistemi Devredeydi Ama...

İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe, gelen füze saldırılarını durdurmak için devreye girdi. Ancak Times of Israel'in haberine göre, bu saldırı bugüne kadarki en büyük füze saldırılarından biri olarak kaydedildi. Sistem birçok roketi havada imha etmeyi başarsa da bazı füzeler yerleşim bölgelerine düşerek yangınlara neden oldu.

Tiberya Şehri İlk Kez Hedef Alındı

Bu saldırıda ilk kez 30 kilometre uzaklıktaki Tiberya şehri de hedef alındı. İsrail'in işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'nin eteğinde bulunan Tiberya, bu saldırılar sonucunda büyük hasar gördü. İsrail ordusu, birçok roketin havada imha edilmesine rağmen, bazı bölgelerde yangınların çıktığını doğruladı.

Hizbullah Komutanı'nın Ölümü Misillemeyi Ateşledi

İsrail jetlerinin Lübnan'ın güneyinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah komutanı Talip Abdullah ve yanındakiler öldürülmüştü. Bu olayın ardından Hizbullah'ın misilleme yapacağı tahmin ediliyordu ve bu büyük füze saldırısı, beklenen yanıt olarak gerçekleşti.

Editör: Burak Hakkı Polat