BİLİM VE TEKNOLOJİ

Hyundai, yeni modeli Inster'i tanıttı

Hyundai'nin yeni elektrikli modeli Inster, tanıtıldı.

Hyundai'nin yeni elektrikli modeli Inster, tanıtıldı.

Cumhuriyette yer alan habere göre, geniş iç mekânıyla dikkat çeken Inster, güvenli ve kaliteli sürüş sunmak için gelişmiş bir pil ve elektrik motor teknolojisiyle üretiliyor. Diğer Hyundai ve Ioniq modellerinde olduğu gibi hızlı şarj alt yapısı sunan Inster, WLTP normlarına göre 355 kilometreye kadar menzil vaat ediyor. Inster, bu menzille kendi segmentindeki en iyi değerlerden birini sunuyor.

Geniş bir dingil mesafesi ile desteklenen otomobil, her ne kadar A segmentinde yer alsa da kendinden çok daha büyük araçlarla kıyaslanabilecek bir iç mekân konforu sunduğu iddia ediliyor. Böylelikle, tam olarak A segmenti ile B segmenti kompakt modeller arasında konumlanıyor.

Gelişmiş bagaj kapasitesi sunabilen otomobil, şehir içinde esnek manevra kabiliyeti sağlıyor. Inster'in gövde tasarımı, doğrudan bir SUV olduğunu gösteriyor. Bu kompakt SUV profili, sade yüzeyler kadar güçlü çamurluklar, dik A sütunu, yukarı hizalanmış tampon ve tavan raylarıyla elde ediliyor.

LED gündüz sürüş farları ve piksel grafikli dönüş sinyalleri de arka lamba ve tamponla birleşerek sportif bir görsellik oluşturuyor. Inster, donanım seviyesine bağlı olarak 15 veya 17 inç alaşım jantlarla tercih edilebiliyor.

Hyundai Inster, gelişmiş kabininde dijital bir panelle kullanıcısını karşılıyor. Navigasyonlu 10,25 inçlik bilgi-eğlence sistemi, diğer modellerde olduğu gibi dokunmatik bir ekranla geliyor. Daha fazla ferahlık hissi yaratmak üzere tasarlanmış bu kabinin orta konsolundaysa kablosuz şarj, havalandırma ve multimedya gibi kontrollere yer veriliyor.

Inster'in direksiyon simidindeki grafikler ise otomobilin yüksek teknoloji imajını güçlendirerek piksel temasıyla sunuluyor. İç tasarımda daha fazla kişiselleştirme için opsiyonel üst kapı kaplamaları da bulunuyor.

Aracın iç mekânı çok yönlülük ve ferahlık sunarken, ön sıradaki oturma düzeni geçiş erişimi sağlıyor. Arka koltuklar da 50/50 oranında bölünerek ileri geri kaydırılabiliyor ve ihtiyaç halinde yatırılabiliyor.