Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Madrid'deki Moncloa Sarayı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye-İspanya ilişkileri ve Gazze'de yaşanan İsrail zulmünü ele aldı. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından çeşitli anlaşmaların imza törenine katıldı.

Zafer Partili Aslan, sanal kumar bağımlılığına karşı aileleri uyardı Zafer Partili Aslan, sanal kumar bağımlılığına karşı aileleri uyardı

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş Sorusu Gerilimi Tırmandırdı

Toplantıda, bir İspanyol gazeteci, Gezi Parkı davası tutuklusu Osman Kavala ve Kobani olaylarından hüküm giyen Selahattin Demirtaş hakkında soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu soruya sert tepki göstererek, "Bir basın mensubunun bu teröristleri savunması düşündürücüdür. Başını sallama. Bak ben sallamıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Hukuk Devletidir"

Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Kararları yargı verir. Bu isimlerle ilgili hukuk devletimiz kararlarını vermiştir. Bu isimlerden bir tanesi, 100 kişinin ölümüne neden olmuş, birçok kez terör estirmek suretiyle Güneydoğu'da ölümlere neden olmuştur." şeklinde konuştu.

"Türkiye'de Yaşamıyorsunuz Herhalde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş konusunda hukukun gereğini yerine getirdiklerini belirterek, "Siz tabi Türkiye'de yaşamıyorsunuz herhalde. Bu bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır. Bundan sonra da böyle devam edecektir." diyerek, gazeteciye tepki gösterdi.

Editör: Burak Hakkı Polat