KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, her an yıkılabilecek yapılara dikkat çekerek “Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bir çalışmaya göre yaklaşık 200 bin yapı olduğu öngörülüyor” dedi.

İBB iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” kapsamında riskli yapıların dönüşümüne devam ediyor. İstanbul Yenileniyor’a hak sahipleri tarafından başvurusu yapılan Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’ndeki Bahadır Apartmanı’nın yıkımı haziran ayında yapılmıştı. Binanın temeli, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un da katılımıyla bugün atıldı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ali Kurt, binayla ilgili şu bilgileri verdi:

Yunusemre Belediyesi'nden ücretsiz fizyoterapi hizmeti! Yunusemre Belediyesi'nden ücretsiz fizyoterapi hizmeti!

“İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hızlı tarama testleri sonucunda 35 bin binayı tarayabildiler. Burada da bin 556 tane binanın dokunsanız yıkılacak kalitede yapı stoğuna sahip olduğu tespit edildi. Bundan çok daha fazla E sınıfı dediğimiz, yani her an yıkılabilecek riskte olan yapının olduğunu tahmin ediyoruz. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bir çalışmaya göre yaklaşık 200 bin yapı olduğu öngörülüyor. Bunun netleştirilmesi için ilçe belediyelerimizle büyükşehir belediyemiz bir işbirliği protokolü süreçlerine girecek. Bu işbirliği sayesinde tüm yapı stoğunun hepsinin envanteri çıkartılması hedefleniyor. Bu da bize gerçek tabloyu ortaya koyacak ama şu anki çalışmalara göre yaklaşık 200 bin yapının her an yıkılma riski olduğudur.”

Editör: Haber Merkezi