Türk kulüpleri sezonu açıyor, ilk resmi maça Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano’ya konuk olacak sarı-lacivertliler avantajlı bir skorla İstanbul’a dönmeyi hedefliyor.

RÖVANŞ 30 TEMMUZ'DA

Mourinho, Fenerbahçe kulübesindeki ilk resmi maçta tamamen geçen seneden devam eden futbolcularla sahaya çıkacak. Cenk Tosun ve Oğuz Aydın kulübede olacak.

ELERSE RAKİP LILLE

Fenerbahçe'nin 2008-09 sezonundan bu yana devam eden Devler Ligi’ne katılma hasretini dindirmek için çıktığı yolda olası 3. ön eleme turundaki rakibi de belli oldu.

Sarı-lacivertliler, Lugano’yu geçerse Fransa’nın Lille takımıyla karşılaşacak. Lille, geçen sezon Fransa Ligi’ni 4. sırada tamamlamıştı. 

Fenerbahçe, Lugano’ya elenmesi halinde ise Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan yoluna devam edecek ve Dinamo Kiev-Partizan eşleşmesinin kaybedeni ile eşleşecek.

2010'DA LILLE ELEMİŞTİ

Fenerbahçe, Avrupa Ligi 2009-10 sezonun da da Lille ile eşleşmiş ve elenmişti.

Son 32 turunda Fransız ekibiyle rakip olan sarı-lacivertliler, ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybetmiş, İstanbul’daki rövanş ise 1-1 sona ermişti. O dönem Lille kadrosunda Hazard, Aubameyang, Chedjou ve Adil Rami gibi isimler bulunuyordu.

Nazan Akın Güneş bronz madalya kazandı Nazan Akın Güneş bronz madalya kazandı

İSVİÇRELİLERE KARŞI  ÜSTÜN

Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında daha önce 34 maça çıktı. Bu müsabakalarda 12 galibi et, 11 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşandı.

Sarı Kanarya, Avrupa Kupaları’nda İsviçre takımlarıyla altı kez karşılaştı. Bu maçlarda Fenerbahçe 4 galibiyet elde etti; birer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

MUHTEMEL 11'LER

Lugano: Saipi, Zanotti, Mai, Papadoupoulos, Valenzuela, Doumbia, Bislimi, Manou, Bottani, Aliseda, Przybylko

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ, Fred, Kent, Szymanski, Tadic, Dzeko

Editör: Burak Hakkı Polat