SİYASET

İYİ Parti’den ayrılanlar diğer partilere geçecek mi?

İYİ Parti’deki istifalar, partide nasıl yorumlanıyor? Ayrılanlar diğer partilere geçecek mi? İşte detaylar…

İYİ Parti’deki istifalar, partide nasıl yorumlanıyor? Ayrılanlar diğer partilere geçecek mi? İşte detaylar…

CNN TÜRK’te yer alan habere göre, İYİ Partili üst düzey yöneticiler o istifaların partiyi yıpratmadığı görüşünde. Zaten istifa edenlerin milletvekilliğinde yeterince mesai harcamadığı ve katkısı olmadığı belirtiliyor. İsimlerin ayrılmadığı parti için bir kayıp olmadığı savunuluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da sık sık grup toplantılarında “biz olma” mesajı veriyor.

İYİ PARTİ'DEN AYRILANLAR DİĞER PARTİLERE GEÇER Mİ?

Ayrıca şu anda bağımsız milletvekili olan istifa eden bazı milletvekillerinin bazılarının AK Parti’ye, bazılarının ise CHP’ye geçmek istediği konuşuluyor. AK Parti’de şimdilik böyle bir adım atılmayacağı belirtiliyor.

CHP’nin de kapıları açık. Ancak Meclis'te gazetecilerle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti’den çok kişiye hayır dediklerini ama bunu kimseyi rencide etmemek için açıklamadıklarını söyledi. ''Umarım bir an evvel kendilerini toparlarlar. Ben hiçbir siyasal partinin hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalmasını istemem” ifadelerini kullandı.

ÜNAL KARAMAN'IN DA İSTİFA EDECEĞİ KONUŞULUYOR

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın yüksek ihtimalle istifa edeceği de kulislerde dillendiriliyor. İYİ Parti’den ayrılanlar yeni bir oluşuma mı dahil olur yoksa mevcut partilere mi geçiş yapar bunu ilerleyen zaman gösterecek. Ancak Ankara kulislerinde partiden ayrılanların sayısının daha da artabileceği konuşuluyor.