İYİ Parti, yalnızca üyelerine açık olacak ve üyelerinin karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasını sağlayacak Sen-Seç uygulamasını tanıttı.

Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, "Partimizin üyelerinin partinin karar verme süreçlerinde daha etkin, kapsayıcı, katılımcı olabileceği bir yapıyı var etmek için dijital bir uygulama geliştirdik" dedi.

MHP'den Zekeriya Yapıcıoğlu'na sert yanıt! MHP'den Zekeriya Yapıcıoğlu'na sert yanıt!

ANKA'da yer alan habere göre yygulamanın tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, şunları söyledi:

"Ülkemizde anayasayla ilgili birtakım tartışmalar var. Bütün bu tartışmaların nihai hedefi ülkemizi daha demokratik, hukuk devletinin var olduğu bir yapıya kavuşturabilmek. Sadece hükümet sistemlerinin demokratikleşme sürecini etkilediğini iddia etmek zor. Birçok faktör var. O ülkenin sosyolojisi, kültürü, tarihi, zamanında seçim sistemi, siyasi partilerin yapıları, karar verme süreçleri o ülkede demokratikleşmenin sağlamlaşması açısından son derece önemli. Bu çalışmayı bu zeminde hazırladık. Partimizin üyelerinin partinin karar verme süreçlerinde daha etkin, kapsayıcı, katılımcı olabileceği bir yapıyı var etmek için dijital bir uygulama geliştirdik.

Ekim ayının başında, Meclis'in açılmasıyla beraber aplikasyonumuzun linkini bütün üyelerimizle paylaşacağız ve ekim ayıyla beraber bütün üyelirimizin bu uygulamayı kullanabileceği altyapıyı tamamlamış olacağız. Teşkilatlarımız bazında bir eğitim çalışması yaparak tabanımızın sesini daha etkin ve aktif duyacak bir hale getireceğiz. Vereceğimiz araştırma önergelerinde önceliğimizin ne olacağından tutun da gündemdeki birçok konuyu üyelerimizin de görüşüne başvurarak onların da karar verme süreçlerinde daha etkin olabileceğini var ediyoruz.

Yapay zekayı kullanarak hızlı karar alma, yapay zeka sayesinde üyelerimizin bu aplikasyonu kullanarak vermiş olduğu bilgileri, anketlere vermiş olduğu cevapların bir simülasyonla ileride ortaya çıkabilecek ve hızlı karar verme süreçlerinde yapay zekayı kullanarak tabanımızın tutumunu ve o konuda nasıl bir refleks vereceğini de büyük oranda tahmin edebilme imkanını sağlayacağız. Bu bize karar mekanizmalarında çok daha süratli imkanını sağlıyor."

Editör: Haber Merkezi