Türk Escobar hayatını kaybetti Türk Escobar hayatını kaybetti

Kazım Koyuncu, 7 Kasım 1971’de Artvin’in Hopa ilçesinde dünyaya geldi. Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden biri ve Türk halk müziği ile rock müziği sentezleyen bir müzisyen olarak çıkış yaptı. Hem müziğiyle hem de hayatıyla devrimci bir duruş sergiledi.

Koyuncu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken müziğe olan tutkusunu keşfetti. Üniversite eğitimi sırasında müzikle daha fazla ilgilenmeye başladı ve 1992’de “Dinmeyen” adlı bir grup kurdu. Ancak grup kısa süre sonra dağıldı.

Kazım Koyuncu, 1993 yılında “Zuğaşi Berepe” (Denizin Çocukları) adlı Karadeniz rock grubunu kurdu. Grup, Lazca ve Türkçe şarkılar söyleyerek bölgenin müzik kültürünü modern rock ile birleştirdi. 1995’te “Va Mişkunan” (Bilmiyoruz) albümünü ve 1998’de “İgzas” (Gidiyor) albümünü yayınladılar. Ancak grup, 1999 yılında dağıldı.

Grubun dağılmasından sonra Koyuncu, solo kariyerine odaklandı. 2001’de çıkardığı “Viya!” albümü ile büyük beğeni topladı. Albümdeki şarkılar, Karadeniz’in zengin müzikal mirasını modern bir dokunuşla sunuyordu. Koyuncu’nun ikinci solo albümü “Hayde” 2004’te piyasaya çıktı ve bu albüm de büyük bir başarı elde etti.

Kazım Koyuncu, 2005 yılında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Editör: Haber Merkezi