GÜNDEM

Meclisten tatil pozu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu yılki tatil takviminde değişikliğe giderek 1 Temmuz'dan itibaren tatile girmedi. Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, TBMM çalışmalara devam etti. Milletvekilleri, tatil öncesi son mesaiyi dün tamamladı.

Normalde 1 Temmuz'dan ekim ayına dek tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) takviminde, bu yıl için bir değişikliğe gidildi.

TBMM'nin 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devam edeceği yönünde alınan karar, haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlandı.

TATİL ÖNCESİ SON MESAİ

Yapılan değişikliğin ardından çalışmalarını sürdüren milletvekilleri, dün tatil öncesi son mesaisini yaptı.

MECLİS 1 EKİM'E KADAR TATİLDE

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Kanun teklifinin görüşmelerinin son bölümünü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç da izledi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, teklifin oylanmasından önce yaptığı konuşmada, Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile gireceğini belirtti.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ANI FOTOĞRAFI

28. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılı'nda Meclis'te çok sayıda önemli düzenleme yapıldığını ifade eden Adan, ayrıca TBMM'nin bu süreçte milletin sesini dünya kamuoyuna duyurduğunu vurguladı.

Teklifin yasalaşmasının ardından, TBMM Genel Kurulu tatile girdi.

Meclis'in son bu yılki son oturumunun kapanmasıyla birlikte milletvekilleri hatıra fotoğrafları çektirdi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşimi, 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.