Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakanlık, Dendias'ın açıklamalarını düzeysiz, yalan ve iftira dolu olarak nitelendirdi ve bu açıklamaları şiddetle kınadığını bildirdi.

İBB'den 44 camiye bakım ve temizlik İBB'den 44 camiye bakım ve temizlik

GARANTÖRLÜK HAKLARINA VURGU

Bakanlık açıklamasında, kahraman Türk ordusunun, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkı çerçevesinde harekete geçtiği ve 1963-1974 yılları arasında Rumlar tarafından zulme maruz bırakılan Kıbrıs Türk halkını soykırım girişiminden kurtardığı vurgulandı. 1974 yılından bu yana Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde Kıbrıs'ta kan dökülmediği, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısının sona erdiği ve Yunanistan'da askeri rejimin yıkılarak demokrasiye geçişin mümkün hale geldiği ifade edildi.

"TÜRK ASKERİ KIBRIS'TA BARIŞ VE HUZURUN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEK"

Açıklamada, Türk askerinin Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olmaya devam edeceği belirtilerek "Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır. Yunanistan Savunma Bakanı'nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. " denildi.

DENDİAS'A TEPKİ

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'a uyarı yapılarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen iki ülke liderlerinin ortak tutumunu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağrıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Dendias'ın Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokarak siyasi kariyer yapma çabalarının sonuç vermeyeceğini de belirtti.

NE DEMİŞTİ?
Dendias açıklamasında terör örgütüBakanlık tarafından yapılan açıklamada sunmuş, Türk askerini Kıbrıs'ta bir kez daha "işgalci" olarak nitelemişti.

Editör: Burak Hakkı Polat