İsveç'te Örebro kentinde bir okulda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda yaralanan altı kişiden dördü ameliyat edildi, birinin durumunun ciddi olduğu belirtildi. Yetkililer, bölgedeki diğer okulları da güvenlik amacıyla tahliye etti ve halka bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu. Olayın terörle bağlantılı olmadığı belirtilirken, saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, trajediye ilişkin derin üzüntüsünü dile getirerek, "Bugün tüm İsveç için çok acı verici bir gün. Düşüncelerim, normal bir okul günü terörle değiştirilen herkesle birlikte." dedi.

Editör: Haber Merkezi