GÜNDEM

Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin "Şimdi bir dava daha yürüyor. Bu davadaki torbacılara müebbet verince sanki kamu vicdanı tatmin olmuş diyecekler. O davayı, gizli yürütülen soruşturmadan sır verip ser vermiyorlar. Sanki orada takipsizlik verecekler. O dava uyuşturucu çeteleri ile siyaset bağlantısının düğüm noktasıdır. O davanın açılması, kabul edilmesi, takipsizlik verilmemesi ve adaletin yerine gelmesi, eninde sonunda da siyasi bağlantılara ulaşılması gerekmektedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Törende, hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

"Gerçek katilleri görmezden geldiler"

Sinan Ateş cinayetinin siyasi bağlantılarının ortaya çıkartılması gerektiğine dikkat çeken Özel, ayrılan davaya ilişkin şunları kaydetti:

"Dün Ankara'da hepimizin yüreklerini sızlatan bir dava görülmeye devam etti. Sinan Ateş kardeşimiz... Siyaseten taban tabana zıttık. Geçmişte bizi çok eleştirmiş, çok da ağır sözler söylemişti. Bir gün bir baktık o gencecik akademisyenin naaşı Ankara'nın ortasında kaldı. Bir cuma namazı çıkışında Sinan Ateş'i vurdular ve orada bıraktılar. Ne bir baş sağlığı dilediler ne de bir tweet attılar. Ne cenazesine gittiler ne ailesine taziyeye gittiler. Orada kaldı. Elbette ülkücüler, arkadaşları, gerçek dostları, Milliyetçi Hareket Partisi'nde yüreği buna dayanmayanlar cenazeye de koştular, mahkemeye de koştular, sokaklarda da yürüdüler. Biz bu cinayetin üzerinden dünya görüşü ne olursa olsun içinde insanlık, adalet ve vicdan olan, küçücük çocukların yüzüne bakmaya utanan milyonlar sevgi ittifakını oluşturduk. Türkiye'de vicdanlı, iyi niyetli, siyasete vicdanını terk etmemiş olanlar o ailenin arkasında durdular. Dün karar açıklandı. Karar açıklanmadan bir gün önce dört gazeteci ve Sinan Ateş'in ailesi açıkça tehdit edildi, hedef gösterildi. Dün ablasına, -Sinan'ı vurdukları yetmezmiş gibi- haince arkadan saldırdılar. Yakalanıp içeri tıkıldılar ama dün mahkeme karar verdi. Tetikçiye, azmettirene, taşıyana ve keşif yapana cezaları verdiler ama asıl azmettirenleri, hedef gösterenleri, talimat verenleri, finans edenleri, bu işe devletin polisini karıştıranları ve gerçek katilleri görmezden geldiler. Şimdi bir dava daha yürüyor. Bu davadaki torbacılara müebbet verince sanki kamu vicdanı tatmin olmuş diyecekler. O davayı, gizli yürütülen soruşturmadan sır verip ser vermiyorlar. Sanki orada takipsizlik verecekler. O dava uyuşturucu çeteleri ile siyaset bağlantısının düğüm noktasıdır. O davanın açılması, kabul edilmesi, takipsizlik verilmemesi ve adaletin yerine gelmesi, eninde sonunda da siyasi bağlantılara ulaşılması gerekmektedir."