İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle Taksim'e çıkan yollar kapatıldı. CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'ye geldi. Özel ve İmamoğlu yasağa karşı Taksim'e yürüyor.

Özgür Özel, Saraçhane'de yaptığı açıklamada, "Kaba kuvvetle sağlanan iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri göz ettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımıdır" dedi. Özel, polisin müdahale etmediği, yaralanmaların olmadığı bir gün olmasını dilediğini belirterek, "Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" vurgusunu yaptı. İçişleri Bakanının güvenlik önlemlerini gerekçe sunduğunu ifade eden Özel, çatışma istemediklerini ve bayramın huzur içinde kutlanması gerektiğini dile getirdi.

Özel’den "generallere af" açıklaması Özel’den "generallere af" açıklaması

Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de ne yazık ki bir hak arama meydanına döndü burası. Saraçhane'de hak arama çalışmaları her zaman başarıyla sonuçlanmıştır. Bir gün Taksim de açılacak. Umarım hukuka uygun davranarak böyle bir bayramı yok saymaktan vazgeçerler. Saraçhane'de 5 yıldır halk ne dediyse o oldu, bugün de umarım öyle olur" şeklinde konuştu.