Hamza Dağ Özgür Özel'i hedef aldı! Hamza Dağ Özgür Özel'i hedef aldı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Sabah yazarı Yavuz Donat’a verdiği yazı dizisi devam ediyor. Özel, siyasette İsmet İnönü taktiğini benimsediğini şu sözlerle açıkladı: "Rahmetli İsmet Paşa'ya yakıştırırlardı. 'İşine gelmeyeni duymaz' diye. İnönü'den miras... Bu sözü çok benimsiyorum. Bir söz işime gelmiyorsa duymuyorum. Hani kulaklığı arıza yapıyor ve Paşa duymuyormuş ya... Bende de olmayan kulaklık arıza yapıyor... Duymuyorum."

Muhalefet etmenin, her şeye yanlış demek, her şeyi eleştirmek olmadığını belirten Özgür Özel, Mesela ben şöyle bir anlayışı asla kabul etmiyorum. Bir şey doğru yapılıyorsa, ona 'Yanlış' dediğiniz zaman iktidara itibar kaybettirmiş olmuyorsunuz. Seçmen nezdinde siz itibar kaybediyorsunuz. Doğru projelere, doğru politikalara, 'Doğru' demek lazım. Bazen eksiği bile olsa, sahip çıkmak gereken durumlar var. Mesela Togg" şeklinde konuştu.

TOGG VE VARANK

Özgür Özel, meclise Togg otomobille gelen eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, "Bırak anahtarı babanın malı mı? Milletin malı. Biz de binelim. Bu aracı sakın siyasileştirmeyin" dediğini, Bakan Varank'ın "Yok. Araç benim değil" cevabına, "Öyleyse Meclis'e bir Togg koyun... Her gün milletvekilleri binsin... Hepimizin malı bu" şeklinde karşılık verdiğini paylaştı.

CHP'DE BİTMEYEN KAVGALARA NE DEDİ

Özgür Özel, CHP'de yıllardan beri bitmeyen parti içi kavgalara ilişkin de "Parti olarak 100 yaşını geçtik... Çocukluk hastalıklarını bırakacağız... Durum iyiye gidiyor... Zaman zaman eski hastalıkların nüksetmesini isteyenler olabiliyor... Ama fırsat vermiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ÇİN DEVİNİN MANİSA'DA FABRİKA KURACAK OLMASI

Aynı zaman Manisalı olan CHP lideri, Çin otomotiv firması BYD'nin Manisa'da fabrika kuracak olmasına "Çok iyi bir şey" dedi ve şöyle devam etti:

"Volkswagen gelecekti... Son anda vazgeçti. O zaman, hem Volkswagen'in yönetim kurulu başkanına hem de sendika başkanına mektup yazdım. Mektupta şunu söyledim: Türk hükümeti size ne vaatte bulunuyorsa doğrudur. Ama sonra gelmediler. Şimdi... Çin otomotiv devinin gelmesini destekliyorum. Fabrika kurulurken onlara lojman lazım... Belki 3 bin, 5 bin lojman. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, 'Gerekiyorsa sen yap... Gelsinler otursunlar...' dedim. Daha sonra onlar kendi lojmanlarını inşa edince, Manisalı işçilere tahsis edilir... Çalışırlar, bedava otururlar."

"DEVLET GELENEĞİ BUNU GEREKTİRİYOR"

CHP lideri, sözlerini şöyle noktaladı:

"Türkiye'de ana muhalefet partisiyiz. Ama yurtdışına çıkınca Türkiye partisiyiz. CHP Genel Başkanı seçildikten sonra, bazı yurtdışı temaslarım oldu. Kimlerle konuştuysam, bir dosyada topladım. Türkçesi, İngilizcesi, Almancası. Ve dosyayı Sayın Cumhurbaşkanı'na teslim ettim. Devlet geleneği bunu gerektiriyor... Türkiye'nin çıkarları için hep birlikte çalışmamız lazım."

Editör: Burak Hakkı Polat