SİYASET

Özgür Özel’den “yenidoğan çetesi” açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 bebeğin ölümüne neden olduğu tespit edilen “yenidoğan çetesi”ne ilişkin, açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 bebeğin ölümüne neden olduğu tespit edilen “yenidoğan çetesi”ne ilişkin, “Memleketin çivisi iyice çıktı. Bir yenidoğan bebek bütün dünyaya umuttur, ailesine büyük bir neşedir. Böyle bir anda sağlık sisteminin içindeki açıklardan istifade ederek küçücük bebeklerin yaşamını yok sayan, gözünü para hırsıyla kan bürümüş olan bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez. Devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım. Bunun ucu kime gidiyorsa, kime dokunuyorsa çürükleri ayıklayarak ilerlemek lazım. Hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiye yakın olursa olsun, kimse kimseyi korumasın” dedi. 

İstanbul'da, bazı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ederek hasta bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip en az 10 bebeğin ölümüne neden oldukları tespit edilen ve kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak anılan bir çete yakalandı. Olaya ilişkin iddianamede 47 kişi şüpheli olarak yer aldı, 22’si tutuklandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlk okuduğumda şunu söyledim: Memleketin çivisi iyice çıktı. Bir yenidoğan bebek bütün dünyaya umuttur, ailesine büyük bir neşedir, koca bir aile için yaşama yeniden tutunma, yaşama dair umutların tazelenmesidir. Böyle bir anda sağlık sisteminin içindeki açıklardan istifade ederek küçücük bebeklerin yaşamını yok sayan, gözünü para hırsıyla kan bürümüş olan bu lanet olası çetenin çökertilmesi yetmez. Devletteki bütün bağlantılarına bakmak lazım. Bunun ucu kime gidiyorsa, kime dokunuyorsa doktorsa doktor, başhekimse başhekim, hemşireyse hemşire ama bunların bütün bir meslek grubunu kötülemeden ama içindeki çürükleri ayıklayarak mutlaka ilerlemek lazım. Hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiye yakın olursa olsun, kimse kimseyi korumasın. Bu vicdansızların, bu ahlaksızların başı ezilsin ki bir daha böyle bir şeye... Yenidoğan çetesi ne demek ya? Yenidoğan çocukları başka bir yere sevk edip pahalı tedavi yapacağız diye, hayatlarına mal olan bir iş yapıyorlar. Bu vicdansızların en ağır cezayı almaları için üzerimize ne düşüyorsa hep birlikte yapmalıyız.''