Narkoçelik-34 operasyonlarında son durum Narkoçelik-34 operasyonlarında son durum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-44" operasyonunda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu teröristlerden 1'inin turuncu, 2'sinin ise gri kategoride yer aldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda Beytüşşebap kırsalında “Bozdoğan-44” operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA’ların desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Timleri ve güvenlik korucuları teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışma sonucunda Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında turuncu kategoride yer alan Brüsk kod adlı Basri Cin, gri kategoride yer alan Rüstem kod adlı Sefer Temel, Kamuran Gever kod adlı Yılmaz Sala ve Dilsöz Rojhilat kod adlı diğer bir terörist bulunuyor. Bu teröristlerin, 1 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın şehit edildiği, 3 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 6 eyleme katıldıkları tespit edildi.

Editör: Burak Hakkı Polat